STYLE

Investment pieces: de tips van Cesar Casier

We nodigden model Cesar Casier uit in de Village en vroegen hem een selectie tijdloze herfstlooks samen te stellen. Hij vertelt voluit over hoe in de mode hetzelfde geldt als in de gastronomie én deelt zijn tips om je eigen investment pieces te scoren.

Het Belgische foodie-model en oprichter van zijn eigen knitwear-merk is ervan overtuigd dat hoogwaardige, lokale materialen net zo essentieel zijn in de wereld van de mode als in die van de gastronomie.

Ik hou niet van fast food, en ik hou niet van fast fashion.

Cesar Casier

Foodie-model

De zoektocht naar een nieuw investment piece brengt Cesar naar de Village. Voor hem is het belangrijk dat items duurzaam zijn en dat je ze vaak opnieuw kan dragen. Een jeans en een leren jack van Bally trokken als eerste zijn aandacht. “De jeans en het jack zijn écht cool – de hele look, eigenlijk. Het voelt heel ‘mij’ aan.” Toch kiest hij uiteindelijk de Triano-tas van Bally als hét investment piece van deze trip.

De tijdloze tas van glad kalfsleder is voorzien van twee handgrepen bovenaan, het kenmerkende Bally-logo, een ritssluiting, een gevoerd interieur en zijvakken. Het perfecte accessoire voor zowel casual als meer luxueuze avonturen.

Voor het samenstellen van je eigen collectie investment pieces stelt Cesar voor om te beginnen met een tas, een zonnebril en een leren jasje. “De finishing touches voor zowat elke outfit.” Hij benadrukt dat het bij de keuze om écht te investeren aankomt op kwaliteit: “In de mode geldt hetzelfde als in de gastronomie: als de kwaliteit goed is (en de smaak ook), is het de moeite waard om er geld aan uit te geven.

Members krijgen meer

Word Member en geniet van exclusieve voordelen. Plus: scan je Membership-code bij elke aankoop en shop heel september lang de mooiste nieuwkomers voor de herfst met 10% korting.