Style

Investment pieces: de tips van Jenna Peij

We nodigden model Jenna Peij uit in de Village en vroegen haar een selectie tijdloze herfstlooks samen te stellen. Ze vertelt waarom de kwaliteit van een item voor haar doorslaggevend is én deelt haar beste tips om je eigen investment pieces te scoren.

Het 23-jarige Antwerpse model werkt al sinds haar achtste in de modewereld en heeft een uitgesproken mening over hoe een goed investment piece eruit moet zien. Volgens Jenna kan je een écht tijdloos item niet alleen verschillende jaren dragen, maar ook in elk seizoen. De sleutel tot succes? Die zit volgens haar in de kwaliteit van het item.

Het zit hem allemaal in de naam. Je betaalt meer voor items van hogere kwaliteit, maar omdat je ze veel meer en langer kan dragen, zijn ze de investering meer dan waard.

Jenna Peij

Model

Jenna wilde na een teleurstellende zomer haar garderobe opvrolijken en ging in de Village op zoek naar tijdloze herfstitems die nooit uit de mode geraken. Een portemonnee van Prada trok als eerste haar aandacht, op de voet gevolgd door verschillende zonnebrillen en laarzen van Bally. Uiteindelijk koos ze een leren bikerjack van KARL LAGERFELD als ultiem investment piece.

De vest is gemaakt van soepel lamsleer en voorzien van herkenbare ritsdetails op de zakken, mouwen en sluiting. De voering met het opvallende KARL-logo geeft het verfijnde stuk een frisse, eigentijdse touch. Wat Jenna betreft, is het jack een must-have in elke garderobe: “Het is perfect voor alles – van een dagje shoppen tot een avondje uit.”

Voor het samenstellen van je eigen collectie investment pieces stelt Jenna voor om te beginnen met een zonnebril. “Zonnebrillen zijn voor mij de ultieme finishing touch voor elke look. Ik ga zelden de deur uit zonder.” Andere items op haar lijstje: een oversized wit hemd, Levi’s jeans, een oversized zwarte blazer, een lange jas en een paar zwarte laarzen – bij voorkeur van merken die kwaliteit hoog in het vaandel dragen.

Word Member

Krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen, persoonlijke uitnodigingen voor Private Sale, unieke events en niet te missen extra’s van je favoriete boetieks.