Leestijd: 2 minuten

Marie Wynants X Maasmechelen Village

Fashion-forward fotografe Marie Wynants documenteerde haar bezoek aan de Village met tien zelfgemaakte foto’s. Ze vertelt ons met veel passie waarom een staycation voor haar de ultieme vorm van selfcare is.

Geïnspireerd door haar eigen ervaring als professionele danseres, wil Marie Wynants met haar fotografie vooral de elegantie van het menselijke lichaam in beeld brengen. Wij nodigden de gerenommeerde fotografe en haar vriendin Emma – te zien op de foto’s – uit voor een bezoek aan de Village als deel van een inspirerende staycation in de regio.

Staycations zijn voor mij de ultieme vorm van selfcare. Tijd doorbrengen met vrienden en familie, jezelf verwennen, lekker eten, genieten van de mooiste plekjes ... Daarom is Maasmechelen Village de perfecte tussenstop: het omvat al die dingen.”

Marie Wynants

Photographer

Het duo begon hun trip in Antwerpen, waar ze met een klassieke cabriolet richting de Village vertrokken om achteraf de nacht door te brengen in het prachtige Terhills Hotel.

“Een goede vriendin en goeie vibes zijn de enige échte staycation essentials. Maar als ik iets fysieks moet kiezen, is een zonnebril een no-brainer. Ik heb er altijd eentje bij. Plus: ze zijn de perfecte finishing touch voor zowat elke look – zelfs reisoutfits.”

“Een goede vriendin en goeie vibes zijn de enige échte staycation essentials. Maar als ik iets fysieks moet kiezen, is een zonnebril een no-brainer. Ik heb er altijd eentje bij. Plus: ze zijn de perfecte finishing touch voor zowat elke look – zelfs reisoutfits.”

“Ik was echt verrast door hoe mooi de boetieks in de Village zijn. Dat in combinatie met het prachtige landschap … De regio heeft echt heel wat te bieden.” En toch was het shoppen zelf voor Marie het échte staycation-hoogtepunt. “Er is hier voor elk wat wils. High-end mode, sportkledij, schoenen, en nog zoveel meer.”

Het duo liet zich zelfs inspireren tot enkele aankopen. Marie nam een jurk van Versace mee naar huis en Emma (op de foto) scoorde stukken van onder meer Sandro, Komono en American Vintage.

Indulging in food proved a memorable moment worth documenting for Marie, “We shared some lunch at Giuliano, had dinner at Gusto, Carbon Hotel, and enjoyed breakfast at Terhills. The image of Emma eating pizza at Giuliano, that’s self-care.” The skilled photographer captured her visit on four different devices including her Fujifilm and Canon cameras, as well as her mobile phone. She suggests recording your own staycation memories on an analogue camera.

Iedereen kan foto’s maken met zijn telefoon, maar analoog is zoveel leuker. Het proces om ze te laten ontwikkelen en door fysieke foto’s te bladeren in plaats van digitaal te swipen, maakt het zoveel specialer.

Marie Wynants

Photographer

Haar favoriete foto van de dag kan de fotografe moeilijk kiezen. “Het gaat tussen twee beelden,” aldus Marie. “Ofwel Emma in de auto, omdat die de energie van de trip goed weergeeft, ofwel Emma met zonnebril die de Ferragamo-tas opent. Die weerspiegelt echt alles waar Maasmechelen Village voor staat: mode, luxe en paparazzi-waardige momenten.”

Als we haar vragen hoe ze dit interview zou afsluiten als het een passage in haar dagboek was, zegt ze “Say cheese, Marie!” We hadden het zelf niet beter kunnen samenvatten.

Members krijgen meer

Word Member en geniet van exclusieve voordelen. Plus: scan je Membership-code bij elke aankoop en shop heel september lang de mooiste nieuwkomers voor de herfst met 10% korting.