Wanda Barcelona paper designs for The Bicester Collection
Wanda Barcelona paper designs for The Bicester Collection

Novetats

Elaboració artesanal d’un món de Wanda

Wanda Barcelona va fer a mà les nostres façanes estrellades com una oda al cel nocturn. Us expliquem com aquesta agència amb seu a Barcelona va donar vida al Nadal a The Bicester Collection.

«Tot comença amb un full de paper en blanc», explica Inti Velez Botero, cofundador i un dels tres principals creatius de Wanda Barcelona. «Es tracta de convertir una cosa tan normal com el paper en quelcom extraordinari».

Des de l’estudi d’aquesta agència a Barcelona (envoltat de daurats brillants, patrons complexos i estructures de paper impressionants), Inti ens parla del seu plantejament «a l’antiga» del disseny artesanal.

Christmas installations from Wanda Barcelona

Inti, juntament amb els cofundadors de l’agència Daniel Mancini (el dissenyador) i Iris Joval (l’artista), dissenya «mons singulars» fent servir paper i cartró. Aquestes estructures arquitectòniques excepcionals, en les quals es fusionen tècniques d’origami tradicionals amb tecnologia de tall d’última generació, són respectuoses amb el medi ambient i totalment reciclables.

«Wanda és un món, un món creatiu, i tenim un llenguatge que és el paper.

«L’univers del paper és immens. Quant més en saps, més l’entens. I com més l’entens, més coses hi pots crear», comenta.

Volem que la gent se senti reconfortada, captivada. Que senti la màgia.

Inti Velez Botero

Cofundador i arquitecte de Wanda Barcelona

Close-up of Wanda designs

Aquest trio lidera un equip de base de dotze creatius de diversos entorns, com ara artistes, experts en interiors, dissenyadors gràfics i fins i tot, de manera puntual, perruquers; «els millors treballant amb les mans».

Tanmateix, per aquesta col·laboració exclusiva amb The Bicester Collection, aquesta «família petita» es va ampliar fins a vint membres degut a l’escala i la complexitat del projecte. I, tot i això, encara van trigar dos mesos a crear-ho. Però això és el que comporta una feina artesanal tan delicada.

«Per a nosaltres, luxós vol dir fet a mà. Ens centrem en la feina artesanal, innovant de manera constant i tenim [mans], cosa que les màquines mai tindran», manifesta Inti sobre el seu procés de disseny més lent. «Ens encanta treballar amb les mans, pensem amb les mans».

Making The Bicester Collection Christmas display

El Nadal vol dir temps en família, vol dir calidesa. Vol dir màgia. Vol dir compartir. Vol dir tenir cura dels altres. Vol dir... anar de compres.

Inti Velez Botero

Cofundador i arquitecte de Wanda Barcelona

No hi ha dubte que l’equip dedica cos i ànima a cada obra d’art. «Va ser una història d’amor que va començar amb la gent i que es va plasmar en arquitectura», explica Inti quan parlem de la inspiració pel cel nocturn estrellat de The Bicester Collection.

Per casualitat, el trio va visitar l’exposició de William Morris i se’n van enamorar: «Vam començar a veure com podíem interpretar aquella cosa tan geomètrica, les estrelles, en aquest patró orgànic».

I, encara que el disseny és el mateix a tots els Villages, cada estrella està feta a mà per un artista diferent i, per tant, tindrà la seva pròpia personalitat.

The Wanda Barcelona team

«Espero que quan la gent s’apropi [a la instal·lació] i s’adoni que és de paper, quedi admirada», observa l’Inti.

«Volem evocar la bellesa. Volem evocar emoció. Volem capgirar aquell dia gris horrible i convertir-lo en un moment magnífic, radiant, espurnejant».

Així, doncs, endinsa’t en el nostre món festiu i brillant aquest hivern i meravella’t amb les imatges efímeres de Wanda del nostre cel estrellat nocturn: de ben segur que el Nadal cobrarà vida.

1

3

Open Creative Gallery

Un espai que neix sota l'abric de la pèrgola de Gianni Ruggiero. La cúpula és una oda al temps i la llum. Un tribut a l'artesania i la feina feta a mà. Una aposta per la sostenibilitat i la cultura local, que dóna forma a un espai únic.

Descubrir més

Inspira't

Llegeix més informació sobre estil, viatges, cultura i gastronomia.