La Roca Village postcard
La Roca Village postcard

Village

L'arquitectura local, la musa eterna de la Roca Village

Darrere de les façanes del Village hi ha històries inspirades en postals i escenes reals de Catalunya. Et convidem a descobrir com un equip d'arquitectes va somiar aquest espai a l'aire lliure. Aquestes són totes les curiositats arquitectòniques.

17 May 2024

Des de la seva inauguració el 8 de juliol de 1998, els assolellats carrers de La Roca Village han buscat la inspiració en l'arquitectura tradicional del territori. El Village representa un poble català de finals de segle XIX i inicis de segle XX. Una època que va veure passar una revolució industrial, dues Exposicions Universals, el despertar de les arts i naixement d'un estil arquitectònic propi, el modernisme.

No hi ha edifici al Village que no estigui inspirat en una construcció real. A la plaça de Burberry, per exemple, trobem representats l'Ajuntament i les antigues escoles públiques de l'Ametlla de Vallès, obra realitzada per Manuel J. Raspall entre 1910 i 1913. Del mateix arquitecte són els ornaments vegetals que decoren altres edificis del Village, inspirats en la Casa Residencial Provincial La Salle de Tarragona.

1

2

Els palaus dibuixen la part més noble de La Roca Village. Els ornaments de les façanes de les botiques de Samsonite i Karl Lagerfeld, per exemple, reprodueixen les decoracions de la plaça de Reial Monestir de Santes Creus.

1

2

Proper a aquest convent es troba la localitat de Prades, on la seva popular font renaixentista es veu reflectida en una de les entrades del Village.

1

2

La Roca Village flowers in Spring

Els secrets darrere el paisatgisme de la Roca Village

Descobrir

La noucentista Casa del Mar de Vilanova i la Geltrú i Cals Americans de la Bisbal de l'Empordà són el punt de partida de l'esbós que dóna forma al 'teatre' del Village i que avui ocupa la boutique de Prada.

1

2

La llista és llarga però les obres del modernisme mereixen un esment a part. Aquest moviment beu de la llum i els colors del Mediterrani, així com de la naturalesa. «Tot surt del gran llibre de la naturalesa», deia el mateix Antoni Gaudí. Aquests motius florals i animals posen una nota colorista a l'arquitectura de La Roca Village. Els dracs, símbol de Catalunya i emblema de al Park Güell de Barcelona, donen la benvinguda als visitants.

1

2

L'escultura del paó, en una de les seves fonts, recorda el mosaic central de la sala d'actes del Recinte Modernista Sant Pau.

1

2

A més, la popular tècnica del 'trencadís', una de les més representatives del modernisme català, tenyeix de color algunes de les façanes del Village i altres elements artístics.

1

2

El vi també forma part de la història i de la cultura de Catalunya. D'aquí l'homenatge de La Roca Village a les construccions vinícoles modernistes de Cèsar Martinell, com el Celler Cooperatiu de Gandesa.

1

2

Segur que en la teva següent visita al Village, no perdràs detall. Potser algun edifici de la teva localitat està entre les construccions del Village?
 • couple walking and shopping in la roca village

  Planifica la teva visita

  Des d’adreces i horaris a serveis per hostes, això és tot el que has de saber per passar un dia magnífic fora de casa. La teva propera aventura és més a prop del que penses...

  MÉS INFORMACIÓ
 • Descarrega't l'app

  Explora el mapa interactiu del Village i planifica la ruta per les boutiques amb la nostra app.

  Millora al teva visita

També et pot interessar...