In de buurt van Maasmechelen Village

Kajakken op de Maas

Stap vanuit Maasmechelen Village je kano of kajak in voor een avontuurlijke tocht over de Maas. Mag het nog wat wilder? Dan kan je bij Kajak Maasland ook terecht voor een sessie raften.

Leg die peddels al maar klaar!

Vertrekken met de kano of kajak doe je vanuit Kotem (Maasmechelen). Aan het eindpunt kan je een busrit terug naar het startpunt boeken. <br><br> Vermeld tijdens je reservatie Maasmechelen Village en geniet van een speciaal kortingstarief.

Hier start je avontuur!

Kom tot rust in Rivierpark Maasvallei

Vanuit Maasmechelen Village sta je in slechts enkele minuten middenin het Rivierpark Maasvallei. Over de volledige grens tussen Belgisch- en Nederlands Limburg stroomt de Maas. Op veel plekken is deze rivier teruggegeven aan de natuur. Op deze oude rivier vind je dus maar weinig vrachtschepen die de rust verstoren. Geen mooiere manier om de talrijke watervogel, bevers, Gallowayrunderen en Konikpaarden te spotten dan tijdens het kajakken op de Maas!

Voor de milieubewuste peddelaars heeft Kajak Maasland een pakket uitgewerkt waarmee je het nuttige aan het aangename kan koppelen. Kies tijdens de reservatie voor het gratis ‘Maas Cleanup Pakket’ en ontvang bij de start een grijpstok, vuilniszak en handschoenen om onderweg het zwerfvuil uit de rivier te vissen.

Kajakken op de Maas

Vanaf het startpunt in Kotem, op slechts 10 minuten van Maasmechelen Village, peddel je in 9 km over de oude Grensmaas. De kleine stroomversnelling vlak na de start geeft je meteen dat zetje om er vol goede moed aan te beginnen. Onderweg peddel je door één van de mooiste plekjes van de Maasvallei. Geniet van de ongerepte natuur, de rust en het unieke gevoel dat je heel de tocht schippert tussen België en Nederland. Spot je een veerpont in de verte? Dan is het einde nabij!

Mag het wat meer zijn? Dan is er ook nog de route van 21 km die je ‘The full experience’ doet beleven. Vaar langs natuurgebieden als Negenoord, Bichterweerd en Meerheuvel tot bijna in Maaseik.

Teamspirit in de raft

Ben je nog op zoek naar een toffe groepsactiviteit? Wat dacht je van rafting? Met minimum 6 en maximum 15 personen vaar je de Maas op een avontuurlijke manier af. Zowel bij een lage als bij een hoge waterstand. En dat het hele jaar door! De ideale uitstap voor met vrienden, familie of als teambuilding met collega’s.


Helemaal klaar voor het avontuur? Of zoek je nog een geschikte water outfit? Dan shop je natuurlijk eerst nog de perfecte zwemkledij bij Protest of een avontuurlijk outdoor outfit bij The North Face in Maasmechelen Village.

De route: 9 kilometer lang genieten van de natuur

Van Kotem a/d Maas in Maasmechelen tot aan de veerpont op de Nederlands-Belgische grens: de route van Kajak Maasland neemt je mee door een prachtig stuk ongerepte natuur. Al peddelend geniet je van de mooiste delen van het Rivierenpark Maasvallei, spot je watervogels en laat je je meedrijven op de stroomversnellingen. Misschien krijg je onderweg zelfs wel gezelschap van de Galloways of Konikpaarden die zich op de oevers van de Maas te goed doen aan de lokale fauna. 100% ontspannen!

Bezoek de website >