Labiomista

Op slechts 20 minuten rijden van Maasmechelen Village, op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontdek je LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen.

Van Maasmechelen Village

Terwijl je je weg vindt in het 24 hectare grote park door middel van een openluchttentoonstelling met veel (levende) kunstwerken en installaties, worden universele maatschappelijke onderwerpen als diversiteit en mensenrechten concreet gemaakt en omgezet in gespreksstukken.

In deze unieke samenwerking tussen kunstenaar Koen Vanmechelen en de stad Genk krijg je op verschillende manieren een gedeelde visie over het potentieel van identiteit & diversiteit vorm. LABIOMISTA is een permanent en evoluerend kunstwerk dat je uitnodigt, uitdaagt en inspireert. Het is een broeinest voor een schat aan nieuwe ideeën, creaties, projecten en samenwerkingen. En het is een ontmoetingsplaats voor alle soorten van deze wereld.

LABIOMISTA creëert ook nieuw leven. Daarbij inspireert en bevrucht ze haar omgeving met energie en initiatieven op verschillende culturele, sociale en economische gebieden. Zo ontstaat een diepgaande en unieke kruisbestuiving tussen kunstenaar en stad, mens en samenleving.

1

6

Meer info

Marcel Habetslaan 50, 3600 Genk, Belgium

Tel: +32 89 65 55 90

Bezoek de website van Labiomista

Photos © Labiomista
Photos par Kris Vervaeke, Philippe Van Gelooven, Studio Tropics, Jeroen Verrecht, Tony van Galen, Enrico Cano