Riemst

Wijnkasteel Genoels-Elderen

Op slechts 40 minuten van Maasmechelen Village vind je het uitgestrekte domein van Wijnkasteel Genoels-Elderen. De perfecte gelegenheid om je dagje shoppen te combineren met een exclusieve wijnproeverij in een prachtige omgeving.

Van Maasmechelen Village

Het Wijnkasteel Genoels-Elderen ligt in Genoelselderen, een deelgemeente van Riemst. Het kasteel is het enige wijnkasteel in België en dus uniek in zijn soort. Een dagje Maasmechelen Village gepland? Maak een afspraak bij Genoels-Elderen en breid je winkelervaring uit met een rondleiding op het domein en een exclusieve tasting.

Het park rond het kasteel van Genoels-Elderen omvat onder meer een prachtig arboretum van eeuwenoude zeldzame bomen, een rozentuin met bijna 1.000 rozenstruiken in 24 verschillende soorten én de meest uitgestrekte wijngaarden van België. Tijdens de rondleiding van anderhalf uur neemt een gids je – individueel of in groep – mee doorheen de geschiedenis van het kasteel. Ontdek het park en de wijngaard, het oude koetshuis met de ultramoderne druivenpers en de stokerij van Limburgs Levenswater. Als kers op de taart krijg je een exclusieve blik in de eeuwenoude en nieuwe wijnkelders – het hart van het Wijnkasteel. Onderweg vertelt de gids je op een geanimeerde manier over het domein, de architectuur – en het volledige vinificatieproces van druif tot glas.

Na de rondleiding kan je zelf het resultaat proeven tijdens een exclusieve degustatie van de wijnen van het domein.

De prijs voor een rondleiding met een proeverij met drie wijnen en een privégids bedraagt 60 euro, plus 10 euro per persoon. Voor wie aansluit bij een groep, bedraagt de prijs 15 euro per persoon, bestaande uit de toegang tot het domein, drie proevertjes en de gidsbijdrage. Naast deze populaire optie zijn ook andere formules beschikbaar. Alle bezoeken zijn op afspraak.

Meer info

Kasteelstraat 9, 3770 Riemst, België

Tel: +32 (0)12 39 13 49

Bezoek de website van Wijnkasteel

1

3