LOVE IMPERFECTION

Achter de schermen met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saksen-Coburg

Als onderdeel van een nieuwe samenwerking heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saksen-Coburg de Village overgenomen met een kleurrijke ode aan self-love, empowerment – ​​en Belgische mode.

24 June

Save the date

Op 24 juni opent Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saxen-Coburg, Prinses van België, officieel haar gloednieuwe takeover in Maasmechelen Village. Kom langs voor een dag vol nieuwe kunstinstallaties, feestelijke dansvoorstellingen en meer!

01

Imperfectie omarmen

“Het thema van mijn Village takeover is 'Love Imperfection' omdat ik vind dat het een heel belangrijke boodschap is om over te brengen. Een paar jaar geleden plaatste ik een stuk waarop 'FUCK PERFECTION' stond geschreven in mijn museumshow in Brussel. Er zouden veel schoolreisjes zijn en ik kreeg zoveel berichten van echt jonge kinderen die zeiden dat het hun favoriete stuk was en hoe goed ze zich erdoor voelden. Ik vond dat geweldig. Het deed me nadenken over hoe belangrijk het is om mensen actief te inspireren om hun zogenaamde ‘imperfecties’ te omarmen en lief te hebben.”

“Onze imperfecties maken ons echt en uniek. Niet alleen qua uiterlijk, maar in alle mogelijke aspecten van het leven. Als je gezin bijvoorbeeld niet perfect is, omarm dat dan. Dat vind ik een heel belangrijke boodschap voor jongeren – en ook voor ouderen.”

Het concept van 'perfectie' is zo vreemd voor mij. Wat is 'perfectie' eigenlijk? Wie bepaalt wat perfect is en wat niet? Onze imperfecties maken ons echt en uniek.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saksen-Coburg

Prinses van België

02

Spread the love

“Voor mijn samenwerking met Maasmechelen Village creëerde ik een gloednieuw patroon met hartjes. Ik werk al een aantal jaren met het liefdesthema, maar dit is de allereerste keer dat ik hartjes gebruik in een kunstwerk. Die waren vroeger alleen voor mijn kinderen gereserveerd.”

Voor dit project wilde ik dat kunst zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen, zelfs voor tweejarigen. Ik wil dat mensen de harten en de kleuren zien en zich gewoon vrolijk en optimistisch voelen.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saksen-Coburg

Prinses van België

“Het liefdesthema werd belangrijk voor me toen ik halverwege het leven kwam en mensen steeds verbitterder zag worden. Natuurlijk raak je steeds meer teleurgesteld naarmate je ouder wordt, maar ik wilde heel graag van het leven blijven houden en positief blijven. Alleen al door het woord 'liefde' op een canvas te schilderen, voelde ik me zoveel beter. Jezelf eraan herinneren om dagelijks van het leven te houden, maakt het leven niet perfect, maar het helpt wel om te waarderen wat je hebt en door te gaan. Iedereen maakt moeilijke tijden door, maar op een gegeven moment komt de zon weer tevoorschijn. Voor mij is het verspreiden van de liefde met mijn werk als mensen vertellen 'nooit opgeven'. En ik hoop dat het hen inspireert.”

03

Nadenken over self-love

“Ik ben erg verheugd om samen te werken met Maasmechelen Village. De Village is een bestemming waar mensen komen winkelen en genieten van de fijnere dingen in het leven. Dit biedt een uniek platform om onze boodschap te verspreiden en om de Belgische kunst en mode op spannende nieuwe manieren aan een groter publiek voor te stellen.”

“Als kunstenaar denk ik dat het interessant is om onze boodschap in het hart van een locatie te plaatsen waar mensen kunnen komen winkelen voor dingen waardoor ze er perfecter uitzien of aanvoelen. Ik wil ze echt zeggen: geniet alsjeblieft van het kopen van de kleding waar je blij van wordt en draag ze graag, maar onthoud dat je ze niet nodig hebt om beter, waardig of perfect te zijn. Maak het over jou, en niet over je imago. Ik vind het heel belangrijk om daarover na te denken en Maasmechelen Village is daarvoor de perfecte locatie.”

04

Een identiteit creëren

“Sinds een paar jaar creëer ik mijn eigen kledinglijn en dat bevalt me prima. Mode is iets waar ik altijd enorm in geïnteresseerd ben geweest, sinds ik een klein kind was. Voor mij is mode een manier om een identiteit te creëren – wat het, net als kunst, het perfecte platform maakt om een boodschap over te brengen.”

Belgen weten hoe ze dingen goed moeten doen – met smaak, humor en klasse. Of het nu gaat om het organiseren van festivals zoals Tomorrowland of het creëren van kunst en mode: België heeft veel talent en het is belangrijk om dat in de kijker te zetten.

Haar Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saksen-Coburg

Prinses van België

05

Aanstormend talent ondersteunen

“Ik zit nu al meer dan 35 jaar in de kunstwereld en ik weet hoe moeilijk het is om te beginnen. Daarom vind ik het zo belangrijk om opkomende ontwerpers te steunen. Voor The Creative Spot, de pop-up boetiek in Maasmechelen Village, heb ik een selectie samengesteld van 10 ontwerpers die passen bij mijn kijk op mode en het leven in het algemeen.”

“We hebben ontwerpers geselecteerd die de dingen een beetje anders en out of the box doen. Ook al is wat ze maken erg draagbaar, er is altijd een speciale touch die mijn aandacht heeft weten te trekken. Ik heb het gevoel dat we een mix van verschillende ontwerpers, merken en stijlen hebben samengesteld die erg van elkaar verschillen, maar die allemaal erg relevant voor mij zijn, en ik ben verheugd om ze allemaal op één plek te zien.

Word Member

Krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen, persoonlijke uitnodigingen voor Private Sale, unieke events en niet te missen extra’s van je favoriete boetieks.