KUNST IN DE VILLAGE

A Cartoon Village door Kim Duchateau

Kunst is een belangrijk onderdeel van het leven in Maasmechelen Village. Nog tot 4 juni neemt cartoonist en tekenaar Kim Duchateau de Village over met zijn ode aan de Belgische stripcultuur.

01

A Cartoon Village

Maasmechelen Village slaat regelmatig de handen in elkaar met opkomende en spraakmakende Belgische kunstenaars voor kunstinstallaties doorheen de Village. Voor een nieuwe takeover neemt Kim Duchateau de Village over met een reeks gloednieuwe werken. De Vlaamse cartoonist en striptekenaar staat bekend om zijn absurde, eigenzinnige gevoel voor humor – in België en ver daarbuiten. Als ode aan onze stripgeschiedenis fleurde hij de gevels, etalages en winkelboulevard van de Village op met zijn kijk op de Village experience.

02

Een ode aan de Belgische stripcultuur

België: het land van de frieten, chocolade – én cartoons! Met hun illustraties van wereldklasse, rijke geschiedenis en scherpzinnig gevoel voor humor zijn strips en cartoons het perfecte voorbeeld van typisch Belgische creativiteit en eigenzinnigheid. Plus: met meer dan 700 artiesten vind je in België de grootste concentratie striptekenaars en cartoonisten ter wereld!

“Strips en cartoons zijn iets heel Belgisch,” aldus ook takeover-artiest Kim Duchateau. “We hebben veel goede kunstenaars, maar wat ook helpt is dat we best veel mogen in België. We kunnen en mogen alles op de hak nemen, van ministers tot de koning. Bovendien zijn we het land van Magritte: op elk vlak een beetje surrealistisch. Dat je m’en fous-gehalte en absurdisme sijpelt door in alles wat we doen, en dus ook in strips.”

Het zijn ons imago van ‘rare Belgen’ en onze unieke stijl die onze strips en cartoons zo populair maken in het buitenland.

Kim Duchateau

Artiest

03

Het absurde van shoppen

De gloednieuwe werken voor de Village takeover van Duchateau zijn gebaseerd op een combinatie van zijn voorliefde voor het absurde en leuke, eigenzinnige elementen in de Village-ervaring. “Het was leuk om in het kader van shoppen het bizarre of grappige op te zoeken. Iemand met te veel winkeltasjes in een kruiwagen, of een overzichtstekening waar je ‘Waar is Wally’-gewijs Manneken Pis in moet zoeken. Dat vind ik zelf ook leuk om naar te kijken, en je kan er veel grappige elementen in kwijt.”

04

Allez les belges

De takeover door Kim Duchateau past perfect in de ambitie van Maasmechelen Village om samen met toonaangevende Belgische artiesten de meest iconische Belgische kunstvormen in de kijker te zetten. Bij Maasmechelen Village vinden we het belangrijk om alles wat Belgisch is uitgebreid te vieren. Met deze Village takeover door Kim Duchateau kunnen onze gasten opnieuw een uniek stukje Belgische cultuur ontdekken terwijl ze genieten van een ontspannen dagje uit.

05

Join the fun!

Ontdek nog tot 4 juni zeven gloednieuwe stripmuren, acht installaties en heel wat ander nieuw werk van Kim Duchateau. Op zoek naar inspiratie voor een leuk dagje uit met het hele gezin? Duik de Belgische stripcultuur in met een grootse zoektocht naar Manneken Pis, de mooiste kleurplaten, een exclusieve tekenworkshop met Kim Duchateau, grappige fotomomenten doorheen de Village, en nog heel wat andere activiteiten!

Zoveel redenen voor een bezoek

Kom je langs om onze gloednieuwe Village takeover van dichtbij te ontdekken? Haal dan alles uit je dag: shop de mooiste lente-essentials bij meer dan 100 boetieks van internationale topmerken, trakteer jezelf op een welverdiende pauze bij vier elegante restaurants, en geniet van een adembenemende wandeling in het enige Nationale Park van België – in de achtertuin van de Village.

PLAN JE BEZOEK >

Word Member

Krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen, persoonlijke uitnodigingen voor Private Sale, unieke events en niet te missen extra’s van je favoriete boetieks.