Fietsen door de boom, fietsen in Limburg, Visit Limburg, in de buurt van Maasmechelen Village
Fietsen door de boom, fietsen in Limburg, Visit Limburg, in de buurt van Maasmechelen Village

In de buurt van Maasmechelen Village

Fietsen in Limburg

Wie Limburg zegt, denkt meteen aan fietsen. Je vindt hier meer dan 2000 kilometer aan fietsplezier via bewegwijzerde routes. Dankzij het handige knooppuntensysteem met de bekende blauwe bordjes vind je altijd vlot de weg. Welkom in het fietsparadijs!

Van Maasmechelen Village

01

Fietsen door het Water in Bokrijk

Dit wereldberoemde fietspad aan knooppunt 91 voert je dwars door het water - zonder natte voeten! Je fietst door een gleuf van de ene oever van de vijver naar de andere, met in het midden het water aan weerszijden op ooghoogte. Nog nooit zag je het water van zo dichtbij! Misschien kom je zelfs oog in oog met een van de zwanen...

"Fietsen door het water" is gelegen in Bokrijk, een prachtig openlucht museum op 25 minuutjes rijden (met de auto) van Maasmechelen Village. Combineer een halve dag shoppen met een middag fietsen door onze mooie provincie.

Fietsen door het Water Bokrijk, fietsen in Limburg, Visit Limburg, in de buurt van Maasmechelen Village

Evelyn Oome

02

Fietsen door de Bomen in Bosland

Deze bijzondere fietsbrug aan knooppunt 272 brengt je dichter dan ooit bij de toppen van de bomen. Je ziet, voelt en ruikt het bos - een traktatie voor al je zintuigen! Met deze unieke ervaring til je jouw fietstocht letterlijk naar een hoger niveau. Je fietst in een dubbele cirkel tot een hoogte van 10 meter tussen de bomen en wordt één met de natuur.

Fietsen door de boom, fietsen in Limburg, Visit Limburg, in de buurt van Maasmechelen Village

Visit Limburg

03

Fietsen door de Heide in het Nationaal Park

Dit gloednieuwe traject tussen knooppunt 550 en 551 trakteert je op de mooiste vergezichten over het heidelandschap van de Mechelse Heide. Bovenop de fietsbrug geniet je van een breed uitzicht over het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze route is extra mooi in augustus, als de heide volop in bloei staat.

04

Fietsen in het Nationaal Park Hoge Kempen

Vlak naast onze Village vind je het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park van België. Dankzij de schaduwrijke bossen is het hier aangenaam toeven. Trap zorgeloos van toegangspoort naar toegangspoort en ga helemaal op in deze prachtige omgeving van oneindig groen. Die paar hellingen neem je er met plezier bij, want je krijgt er een magnifiek uitzicht voor terug. Door de vele autovrije trajecten kom je hier helemaal tot rust. De mooiste vertrekplaats? Het station van As aan knooppunt 41.

Connecterra
05

Fruitig fietsen in Haspengouw

Op een halfuurtje van Maasmechelen Village vind je het betoverende Haspengouw. Het glooiende landschap en de miljoenen fruitbomen maken deze streek enorm geliefd bij vele toeristen. Vooral in de bloesemperiode (april) en tijdens de oogst (september) is het hier gezellig druk. Plan je fietstrip langs ‘Reading between the lines’ (“het doorkijkkerkje”) en Helsheaven (“het zwevend kapelletje”) voor dat populaire Instagram-kiekje.

Fietsen tussen de bloesems, fietsen in Limburg, Haspengouw, Visit Limburg, in de buurt van Maasmechelen Village

Visit Limburg

06

Fietsen langs de Maas

Vlakbij onze Village stroomt de Maas pal op de grens tussen België en Nederland. De ideale plek voor een grenzeloze fietstocht aan beide oevers van de rivier. Met een van de vele veerpontjes steek je met de fiets op een originele manier de Maas over. Geniet onderweg van het prachtige Rivierpark Maasvallei en wie weet, spot je wel een van de Gallowayrunderen of Konikpaarden aan de waterkant.

Verken Limburg met de fiets

De beste manier om Limburg te verkennen? Met de fiets, natuurlijk! Maasmechelen Village is daarbij een ideaal vertrekpunt, handige tussenstop of welverdiende aankomstplaats. Je kan je fiets gratis parkeren bij de ingangen van de Village.

Foto's Connecterra, Het Kruinenpad en National Parc Hoge Kempen, MaasVallei, Verborgen Moois en Voeren © Visit Limburg
Foto Haspengouw @the.final.result
Foto Reading Between the Lines ©michielpieters
Foto Bokrijk ©fien.depaepe