Bokrijk openlucht museum in de buurt van Maasmechelen Village
Bokrijk openlucht museum in de buurt van Maasmechelen Village

In de buurt

Bokrijk

Op 30 minuten van Maasmechelen Village vind je het grootste Openluchtmuseum van Vlaanderen. Met meer dan 120 monumenten en tal van initiatieven wordt ons erfgoed daar vandaag springlevend gehouden! Plan je bezoek en stap in de wondere wereld van Bokrijk.

Door Maasmechelen Village

10 April 2024

Onthaasten in het groen


Het Openluchtmuseum ligt in een bosrijk park van maar liefst 550 ha. Combineer je museumbezoek met een fijne wandel- of fietstocht in deze groene omgeving. Het park wordt doorkruist door het Limburgse fietsroutenetwerk met de gekende blauwe knooppuntenbordjes. Vlakbij knooppunt 91 ligt het unieke fietstraject Fietsen door het Water. Je rijdt er dwars door een vijver en ziet, voelt, ruikt het water… zonder nat te worden!

En… de grootste openluchtspeeltuin van het land!


De gratis openluchtspeeltuin van Bokrijk is een speelparadijs voor groot en klein met tal van schommels, megaglijbanen, een kleuterkinderdorp, een natuurlijk avonturenparcours... Er is een zone voor elke leeftijd. Je vindt er ook speeltuigen voor andersvalide kinderen. Voor een kleine bijdrage beleeft elk kind plezier met een partijtje minigolf of met een ritje op de mini-auto’s.

1

7

Plan je bezoek

Bokrijklaan 1, 3600 Genk, Belgium

Tel: +32 (0)11 265 300

Email: infobokrijk@limburg.be

Bezoek online

Foto's © Bokrijk
Foto's door Luc Daelemans en Withkidsontheroad