Wandelen in Limburg
IN DE BUURT VAN MAASMECHELEN VILLAGE16 april 2024
Wandelen in Limburg
Combineer je bezoek aan Maasmechelen Village met een heerlijke wandeltocht in de Limburgse natuur. Voel de lucht op je wangen, hoor de vogels fluiten terwijl de bladeren ritselen onder je voeten. Zie hoe de kleuren veranderen naarmate het seizoen vordert.
Nationaal Park Hoge Kempen

Vanuit de Village stap je rechtstreeks het Nationaal Park Hoge Kempen binnen, met meer dan 12.000 ha topnatuur! Kies een van de toegangspoorten als ideale startplek voor jouw wandeling. Terhills is de gekende hoofdtoegangspoort. De andere poorten nemen je stuk voor stuk mee in een specifiek verhaal: van sterren en planeten (Kattevennen, Genk), over het oude kolenspoor (Station As), tot de bloemetjes en de bijtjes (Lieteberg, Zutendaal). Of wat dacht je van een terugblik naar het rijke verleden in Pietersheim (Lanaken)? Of de paarse heidepracht van de Mechelse Heide (Maasmechelen)?

Nationaal Park Hoge Kempen, vlakbij Maasmechelen Village, perfect dagje uit

330 €

221 €

The North Face

Women's Massif jacket
Goed nieuws

Er zijn nog drie nieuwe toegangspoorten in de maak: Bergerven, Thor Park en de Duinengordel!

129,95 €

87 €

Timberland

Women's low hiker boot
Fun fact

De lange afstandswandeling werd in 2021 nog uitgeroepen tot ‘Beste wandelroute van de Benelux’.

Rivierpark Maasvallei

Langs beide oevers van de Maas vind je het Rivierpark Maasvallei, een prachtig natuurpark dat België en Nederland verbindt. Aan de Belgische oever kan je perfect de bewegwijzerde wandellussen volgen, terwijl je aan de Nederlandse kant dan weer handig je eigen route uitstippelt via knooppunten. Ben jij een echte wandelfanaat? Dan is de helemaal jouw ding! In 137 km doorkruis je de mooiste landschappen en de 11 Belgische en Nederlandse gemeenten aan de Maas. Deze route werd in 2021 nog uitgeroepen tot ‘Beste wandelroute van de Benelux’.

Het Kruinenpad

Je hebt misschien al gehoord van ‘Fietsen door de Bomen’. Maar wist je ook dat je in Limburg kan wandelen tussen de boomtoppen? Het Kruinenpad in Maasmechelen is een unieke luchtbrug die je over een afstand van 181 meter letterlijk tussen de kruinen van de bomen laat wandelen. Met de spectaculaire dieptes onder je en de talrijke vogels en insecten in de bomen rondom je, kom je ogen tekort!

Walking routes in Limburg near Maasmechelen Village

155 €

104 €

The North Face

Terra 55 XL backpack

160 €

112 €

ASICS

Men's Gel Trabucco 10 G-TX
Tip

Er zijn tal van knappe routes met als uitschieters de Greenspots.

Haspengouw

In Haspengouw heeft elk seizoen z’n charmes. In de lente verandert het landschap in één grote bloesemzee. In de zomer wandel je tussen de vuurrode kersen en de sappige, groene peren. En in de herfst valt er een oranje-rode gloed over de Haspengouwse heuvels. Dat vraagt om een wandeling!

Greenspots

Deze groene plekjes, genaamd Greenspots, zijn magnifieke wandelgebieden met handige bewegwijzerde routes. Verken bijvoorbeeld het rijke verleden van Alden Biesen, bewonder de prachtige uitzichten van Grootloon en passeer langs het befaamde ‘Doorkijkkerkje’. Of ontdek het pittoreske Zammelen, beter bekend als ‘de groene schatkamer’.

110 €

74 €

The North Face

Men's Seasonal windbreaker
10 Greenspots

Ontdek alle tien Greenspots, de landschappen zijn stuk voor stuk absoluut prachtig.

125 €

83 €

Timberland

Men's Lincoln Peak low hiker
Verborgen Moois

Mogen we je nog een geheim verklappen? Ook de ‘Verborgen Moois’ wandelingen zijn de moeite waard! Deze kortere themaroutes leiden je langs prachtige verborgen parels. Onze favorieten? Verborgen Moois Lauw, een prachtige valleiwandeling langs de Jeker. Verborgen Moois Beukenberg: stap letterlijk in het spoor van de Romeinen over het oude aquaduct van Tongeren. Wandel je liever in alle rust door de vallei van de Mombeek? Dan is Verborgen Moois Mombeekvallei iets voor jou. Verborgen Moois Kasteel van Heers is dan weer het Haspengouwse kastelenlandschap ten voeten uit!

De Voerstreek

Een ‘apart’ stukje Limburg. Zo zou je letterlijk en figuurlijk deze prachtige natuur kunnen omschrijven. Voeren grenst namelijk aan geen enkele andere Belgisch-Limburgse gemeente. De golvende akkers, bossen en holle wegen vormen een waar wandelparadijs. In deze heuvelachtige streek vind je de hoogste punten van Limburg en zelfs Vlaanderen. Klaar voor een portie stijgen en dalen?! Ga voor de bekende bronnenwandeling of kies voor onze favoriet: de Panoramawandeling.

260 €

129 €

Watch Station

Smart Watch
Wist je dat?

De bronnenwandeling is verkozen door Vlaanderen Vakantieland als mooiste van Vlaanderen.

160 €

112 €

ASICS

Women's Gel Trabucco 10 G-TX
Tip

Voor de kids zijn er op heel wat plekken toffe speelbossen om in te ravotten.

Bosland

In het noorden van Limburg vind je het grootste avonturenbos van Vlaanderen: Bosland. Met ‘Fietsen door de Bomen’ werd het in één klap bekend in heel België, maar ook voor de wandelaars is het een waar paradijs. Van de zandvlaktes van de Lommelse Sahara en In den Brand, tot de groene bossen waar de Limburgse wolven verblijven.

Plan jouw volgende wandeltocht

Alle Limburgse wandellussen staan verzameld op deze handige website: wandeleninlimburg.be. Kies je gewenste afstand en startgemeente en laat de wondere wereld van het wandelen in Limburg voor je opengaan.

Word Member

Krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen, persoonlijke uitnodigingen voor Private Sale, unieke events en niet te missen extra’s van je favoriete boetieks.

Foto's Connecterra, Het Kruinenpad en National Parc Hoge Kempen, MaasVallei, Verborgen Moois en Voeren © Visit Limburg
Foto Haspengouw @the.final.result
Foto Reading Between the Lines ©michielpieters
Foto Bokrijk ©fien.depaepe