In de buurt van Maasmechelen Village

Wandelen in Limburg

Combineer je bezoek aan Maasmechelen Village met een heerlijke wandeltocht in de Limburgse natuur. Voel de lucht op je wangen, hoor de vogels fluiten terwijl de bladeren ritselen onder je voeten. Zie hoe de kleuren veranderen naarmate het seizoen vordert.

Van Maasmechelen Village

01

Nationaal Park Hoge Kempen

Vanuit de Village stap je rechtstreeks het Nationaal Park Hoge Kempen binnen, met meer dan 12.000 ha topnatuur! Kies een van de toegangspoorten als ideale startplek voor jouw wandeling. Terhills is de gekende hoofdtoegangspoort. De andere poorten nemen je stuk voor stuk mee in een specifiek verhaal: van sterren en planeten (Kattevennen, Genk), over het oude kolenspoor (Station As), tot de bloemetjes en de bijtjes (Lieteberg, Zutendaal). Of wat dacht je van een terugblik naar het rijke verleden in Pietersheim (Lanaken)? Of de paarse heidepracht van de Mechelse Heide (Maasmechelen)? En goed nieuws: er zijn nog drie nieuwe toegangspoorten in de maak!

Visit Limburg

02

Rivierpark Maasvallei

Langs beide oevers van de Maas vind je het Rivierpark Maasvallei, een prachtig natuurpark dat België en Nederland verbindt. Aan de Belgische oever kan je perfect de bewegwijzerde wandellussen volgen, terwijl je aan de Nederlandse kant dan weer handig je eigen route uitstippelt via knooppunten. Ben jij een echte wandelfanaat? Dan is de lange afstandswandeling helemaal jouw ding! In 137 km doorkruis je de mooiste landschappen en de 11 Belgische en Nederlandse gemeenten aan de Maas.

03

Het Kruinenpad

Je hebt misschien al gehoord van ‘Fietsen door de Bomen’. Maar wist je ook dat je in Limburg kan wandelen tussen de boomtoppen? Het Kruinenpad in Maasmechelen is een unieke luchtbrug die je over een afstand van 181 meter letterlijk tussen de kruinen van de bomen laat wandelen. Met de spectaculaire dieptes onder je en de talrijke vogels en insecten in de bomen rondom je, kom je ogen tekort!

Visit Limburg

04

Haspengouw

In Haspengouw heeft elk seizoen z’n charmes. In de lente verandert het landschap in één grote bloesemzee. In de zomer wandel je tussen de vuurrode kersen en de sappige, groene peren. En in de herfst valt er een oranje-rode gloed over de Haspengouwse heuvels. Dat vraagt om een wandeling! Gelukkig zijn er tal van knappe routes.

05

Greenspots

Deze groene plekjes, genaamd Greenspots, zijn magnifieke wandelgebieden met handige bewegwijzerde routes. Verken bijvoorbeeld het rijke verleden van Alden Biesen, bewonder de prachtige uitzichten van Grootloon en passeer langs het befaamde ‘Doorkijkkerkje’. Of ontdek het pittoreske Zammelen, beter bekend als ‘de groene schatkamer’.

06

Verborgen Moois

Mogen we je nog een geheim verklappen? Ook de ‘Verborgen Moois’ wandelingen zijn de moeite waard! Deze kortere themaroutes leiden je langs prachtige verborgen parels. Onze favorieten? Verborgen Moois Lauw, een prachtige valleiwandeling langs de Jeker. Verborgen Moois Beukenberg: stap letterlijk in het spoor van de Romeinen over het oude aquaduct van Tongeren. Wandel je liever in alle rust door de vallei van de Mombeek? Dan is Verborgen Moois Mombeekvallei iets voor jou. Verborgen Moois Kasteel van Heers is dan weer het Haspengouwse kastelenlandschap ten voeten uit!

07

De Voerstreek

Een ‘apart’ stukje Limburg. Zo zou je letterlijk en figuurlijk deze prachtige natuur kunnen omschrijven. Voeren grenst namelijk aan geen enkele andere Belgisch-Limburgse gemeente. De golvende akkers, bossen en holle wegen vormen een waar wandelparadijs. In deze heuvelachtige streek vind je tevens de hoogste punten van Limburg en zelfs Vlaanderen. Klaar voor een portie stijgen en dalen?!

Plan jouw volgende wandeltocht

Alle Limburgse wandellussen staan verzameld op deze handige website: wandeleninlimburg.be. Kies je gewenste afstand en startgemeente en laat de wondere wereld van het wandelen in Limburg voor je opengaan.

Foto's Connecterra (header), Het Kruinenpad en National Parc Hoge Kempen © Visit Limburg
Foto Haspengouwen @the.final.result
Foto Reading Between the Lines ©michielpieters
Foto Bokrijk ©fien.depaepe