In de buurt

Terhills

Ontdek het mijnerfgoed en de adembenemende vergezichten van de meest panoramische toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.

Door Maasmechelen Village

17 April 2024

Van mijnsite tot toeristische hotspot

Terhills is gelegen op de voormalige mijnsite van Eisden, in het hart van de Euregio. Het domein strekt zich uit over ongeveer 365 hectare in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, aan de rand van het enige nationale park van België. De omgeving werd gevormd door een verleden als industriële mijn- en grindgroeve en kenmerkt zich vandaag door een weelderige fauna en flora, enorme waterlopen en unieke uitzichten vanop de terrils.

Beklim de schachttoren van 12 meter hoog bij de ingang van Terhills voor een adembenemend uitzicht over de omgeving. Op de begane grond toont een unieke fototentoonstelling het rijke historische verleden van de mijn, en een speeltuin in mijnthema houdt jonge avonturiers bezig terwijl jij geniet van een deugddoende pauze op het terras.

Connecterra

Plezier en ontspanning voor iedereen

Dankzij zijn strategische ligging aan de toegangspoort van het enige nationale park van België, het ruime aanbod faciliteiten en de nabijheid van Maasmechelen Village is Terhills de perfecte bestemming voor iedereen die van plezier en ontspanning houdt.

Geniet van een stevige wandeling met een onvergetelijk uitzicht over het Nationaal Park Hoge Kempen, boek een dag vol ontspanning in het Elaisa wellnesscomplex of haal je wakeboarduitrusting uit de kast voor wat actie in Terhills Cablepark – strandbar inbegrepen. Sluit het perfecte dagje uit af met een bezoek aan Maasmechelen Village en een overnachting in één van de luxueuze verblijven van het park: het historische Terhills Hotel of het gloednieuwe Terhills Resort.

Wegwijs in Terhills

Snel en eenvoudig van de ene attractie naar de andere? Terhills biedt een hele reeks bewegwijzerde wandel- en fietsroutes. Bovendien kan je via een rondweg van zo’n 4,2 kilometer lang vlot het hele gebied rond met de elektrische shuttle. Niet zeker waar je je uitstap best begint? Het park stelt rangers ter beschikking die jou en je vrienden, familie of collega’s met veel plezier door alle activiteiten van Terhills gidsen. Het avontuur wacht je op!

Contact

Zetellaan 54, 3630 Eisden, Belgium

Tel: +32 (0)89 440 444

Email: info@connecterra.be

Bezoek website

1

6