Kunst in de Village

Love Imperfection by Delphine

Kunst is een belangrijk onderdeel van het leven in Maasmechelen Village. Nog tot 31 augustus neemt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saxen-Coburg, Prinses van België, onze winkelboulevard over met haar kleurrijke ode aan mode, kunst – en zelfliefde.

01

Een koninklijke Village takeover

Als toonaangevende lifestylebestemming doet Maasmechelen Village er alles aan om gasten een unieke, allesomvattende winkelervaring te bieden met het beste dat België te bieden heeft. Als onderdeel van die ambitie werkt de Village regelmatig samen met zowel opkomende als bekende kunstenaars om Belgische kunst in de kijker te zetten bij het grote publiek.

Voor een nieuwe samenwerking neemt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saxen-Coburg, Prinses van België, de Village over met gloednieuwe kunstwerken en een reeks interactieve installaties. Maak kennis met ‘Love Imperfection by Delphine’.

02

Love Imperfection by Delphine

In tijden van toenemende negativiteit en druk vanuit de samenleving en social media, zet Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saxen-Coburg, Prinses van België, haar Village takeover in om een boodschap van positiviteit en zelfliefde te verspreiden.

Het thema van de takeover, Love Imperfection, viert de kracht van onze eigenheid en zet aan tot optimisme, ondanks de uitdagingen die op ons pad komen. Een krachtige boodschap waarmee de prinses gasten wil inspireren om alles te omarmen wat hen uniek maakt – zelfs hun zogenaamde ‘imperfecties’.

Ik vind het belangrijke om mensen te inspireren om hun 'imperfecties' te omarmen en ze ook echt graag te zien. Via mijn werk wil ik hen eraan herinneren dat perfectie een leugen is en dat het belangrijk is om optimistisch te blijven en niet op te geven.

Prinses Delphine van Saxen-Coburg

Prinses van België

03

Gloednieuw werk op maat

Als onderdeel van haar Village takeover maakte Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saxen-Coburg, Prinses van België, een gloednieuw kunstwerk op maat. Het vrolijke hartjespatroon in de kenmerkende coloristische stijl van de kunstenares werd speciaal ontworpen om gasten van alle leeftijden aan te spreken.

"Ik werk al een paar jaar rond het thema liefde, maar dit is de allereerste keer dat ik hartjes gebruik in een kunstwerk. Ik wilde het werk zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen – ook voor bijvoorbeeld een tweejarige. Ik hoop dat mensen de hartjes en kleuren zien en er vrolijk en optimistisch van worden."

04

Interactieve kunstinstallaties

De kunstsamenwerking met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saxen-Coburg, Prinses van België, draait voor een groot deel rond 3 gloednieuwe op maat gemaakte kunstinstallaties, waaronder een __levensgrote wensboom, lachspiegels met een arty twist en een spectaculaire transformatie van Manneken Pis in 'Delphineken Pis'. __

De installaties zijn bedoeld om gasten te inspireren positief in het leven te staan en hen te doen stilstaan bij hun eigen zelfbeeld. "Maasmechelen Village is een bestemming waar mensen komen om te shoppen en te genieten van de goeie dingen in het leven. Als kunstenaar vind ik het fijn om een boodschap van zelfliefde en het omarmen van imperfecties te brengen op een locatie waar veel mensen net op zoek gaan dingen die hen er ‘perfecter’ doen uitzien of voelen. Dat contrast maakt het extra interessant."

Delphineken Pis

Humor is altijd een terugkerend thema geweest voor Delphine. Het is een manier om negativiteit om te zetten tot een positieve kracht van verbetering. Delphineken Pis is de belichaming van onze Belgische “onnozelheid”. Het brengt ons terug naar het moment dat we comedy ontdekten en herinnert ons eraan dat we vanbinnen allemaal nog kinderen zijn. Om te begrijpen waar Delphineken Pis voor staat, moet je terugdenken aan je kindertijd. Vergeet niet dat het nooit te laat is om te stoppen met opgroeien.

Imperfection & Reflection

Spiegels liegen niet. Ze dwingen je om jezelf te zien zoals je bent. Als we naar onszelf kijken, richten we ons vaak op onze imperfecties. We proberen ze te veranderen en doen alsof we iemand anders zijn. Dat is vermoeiend en deprimerend. Met deze spiegelinstallatie overdrijft Delphine onze imperfecties in zulke mate, dat we alleen maar kunnen lachen. Door onze onvolmaaktheden te associëren met een positieve emotie, kunnen we onszelf gaan accepteren. Het maakt niet uit wie je bent of hoe je eruit ziet, alleen jij kunt over jezelf oordelen. Maar wees niet te streng. Dankzij enkele intrigerende vragen, moedigt Delphine je aan om jezelf in een nieuw licht te zien.

Wish tree

Toen Delphine gebombardeerd werd door negativiteit en roddels, raakte ze geobsedeerd door de positieve kracht van woorden. Zo ontstond "blabla" en ontdekte ze de therapeutische werking van schrijven. Het maakt je vrij. De wensboom nodigt je uit om je diepste gedachten op te schrijven en ze aan de takken te hangen. Ook al zijn je wensen omringd door zoveel anderen, ze blijven privé. Niemand zal jouw wensen herkennen. Wees dus niet bang om los te laten. Elk lintje steunt de Make a Wish Foundation. Jouw wens laat die van iemand anders uitkomen.

Achter de schermen

Ontdek de inspiratie achter de takeover in een exclusief interview met de kunstenaar.

Meer ontdekken >

Plan je bezoek

Een onvergetelijke winkelervaring in de open lucht. De meer dan 100 boetieks in Maasmechelen Village zijn elke dag open, van maandag tot en met zondag van 10 tot 19 uur.

Lees meer >

Inspiratie

Word Member

Krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen, persoonlijke uitnodigingen voor Private Sale, unieke events en niet te missen extra’s van je favoriete boetieks.