Els millors cellers de vi prop de Barcelona

Descobreix els cellers Vallformosa, Família Torres, Perelada, Alta Alella i Raimat en aquesta ruta enològica, que celebra l'art del vi català, des de la D.O. Penedès a la D.O. Empordà passant per la D.O. Alella i la D.O. Costers del Segre.

Per La Roca Village

01

Vallformosa: història, compromís i passió

Amb més de 150 anys d'història, els cellers Vallformosa destaquen pels seus vins i espumosos que es conreen en les vinyes de la zona més alta del Penedès, a 500 metres d'altura respecte al nivell de la mar. El compromís amb vinicultors, amb la innovació i amb el territori és clau per a aconseguir la màxima qualitat en totes les seves col·leccions: Vallformosa, Mistinguett (‘sparkling’ fet per i per a les dones), Gran Baró (el cava que celebra la bona vida), Només Vida (cava reserva) i Conreés (vins 100% vegans). Productes que han conquistat tant als amants del vi i el cava com als melòmans que gaudeixen del Festival Cruïlla, del qual són patrocinadors.

Sabies què?: Vallformosa col·labora amb diferents projectes d'inclusió laboral de persones amb discapacitat, trastorn mental i altres grups de risc d'exclusió per a brindar-los noves oportunitats.

RayBan sunglasses

Sunglass Hut

Ulleres de sol Ray Ban

PVP

110 €

PVP Village

99 €

HOFF

Vamba marró i verda
Denim jacket Diesel

PVP

750 €

PVP Village

500 €

Diesel

Jaqueta texanaº

02

Cuidar la terra és el llegat de la Família Torres

L'amor i la inclinació pel Penedès s'han mantingut intactes en la família Torres durant cinc generacions. Saben que les terres que llauren avui van ser ja conreades fa centenars o milers d'anys, per això senten el deure de fer que els seus vins continuïn transmetent la singularitat d'aquest territori. En els cellers Torres són experts a celebrar la vida (i per descomptat, el bon vi). Ofereixen visites i maridatges, esdeveniments especials i experiències privades per a descobrir la seva història i transmetre el seu llegat centenari. Un enclavament únic per als amants de l'enoturisme.

Sabies què?: els cellers Torres compten també amb un espai gastronòmic, El Celleret, on els seus plats fan brillar la seva producció vinícola. I a més, el restaurant s'obre a la vinya i a unes inigualables vistes de la muntanya de Montserrat.

Grey long jacket Adolfo DOminguez

PVP

259 €

PVP Village

181 €

Adolfo Domínguez

Jaqueta gris
Brown shoe Lottusse

PVP

355 €

PVP Village

235 €

Lottusse

Sabata marró
Denim jeans Zadig&Voltaire

PVP

225 €

PVP Village

151 €

Zadig&Voltaire

Pantalons texans

03

Perelada: el caràcter d'una terra fet vi

L'elaboració de vi al Castell de Perelada està documentada ja des de l'Edat mitjana. Encara que va ser en 1923 quan l'empresari i polític Miguel Mateu va comprar el conjunt monumental per a revitalitzar la tradició vinícola i aconseguir que cada ampolla transmeti la riquesa i els matisos del Empordà. Pocs llocs tenen tanta varietat de sòls com aquest territori al nord de Catalunya. I és per això que els cellers Perelada obtenen una àmplia gamma de raïm que li permet oferir vins complexos i plens de caràcter.

Sabies què?: a l'entorn del Castell de Perelada se celebra el Festival Castell de Perelada, un festival de música clàssica, jazz i pop, de dansa i teatre que se celebra cada any en els mesos de juliol i agost des de 1987.

Green bucket bag Furla

PVP

414 €

PVP Village

269 €

Furla

Bossa verda bombonera
Long printed skirt Ba&sh

PVP

265 €

PVP Village

185,50 €

ba&sh

Faldilla llarga estampada
beige knit sweater claudie pierlot

PVP

285 €

PVP Village

171 €

Claudie Pierlot

Jersei de punt beige

04

Alta Alella, el celler amb vista al Mediterrani

A tan sols dos quilòmetres de la mar Mediterrània, i entre 100 i 250 metres d'altitud sobre el nivell de la mar, s'estableix el celler Alt Alella. Fugint de l'estandardització, els Pujol-Busquets Guillén busquen obtenir vins transparents que en paladar reflecteixin les característiques del ‘terroir’, un dels seus factors característics. L'agricultura ecològica certificada, crear un ecosistema en harmonia amb la flora i la fauna autòctona i la verema manual són la resta dels pilars que garanteixen l'excel·lència dels seus vins.

Sabies què?: amb el Parc Natural Serralada de Marina com a teló de fons, Alta Alella compta amb un Centre d'enoturisme amb experiències úniques d'art, enogastronomía, salut i naturalesa perfectes per a submergir-te en la cultura del vi.

Long black printed skirt Maje

PVP

215 €

PVP Village

139 €

Maje

Faldilla llarga negra estampada
Brown belt Claudie Pierlot

PVP

95 €

PVP Village

65 €

Claudie Pierlot

Cinturó marró
Green mint blazer from Sandro

Sandro

Americana verd menta

05

Raimat, un segle de sostenibilitat

Una extensió de terra àrida on s'alçava un castell comprada en 1914 per Manuel Raventós i Domènech es va convertir en el celler impulsor de la D.O. Costers del Segre. A Raimat es treballa al costat de la naturalesa i no contra ella. La sostenibilitat no és una moda actual a la qual acollir-se sinó un compromís que van acceptar des de la seva fundació. Intervenir només quan fa falta ha estat i és la clau per a aconseguir vi de la màxima qualitat amb la personalitat única del seu territori.

Sabies què?: el celler Raimat acull el Raimat Arts Festival, una experiència artística multisensorial de tres dies amb música, gastronomia i vi que celebra el llegat familiar i la passió per aquesta terra.

Golden necklace UNOde50

UNOde50

Collaret d'or

Michael Kors

Sabata ballarina blanca
Printed shirt Etro

PVP

750 €

PVP Village

413 €

Etro

Camisa estampada

És Barcelona una terra de vins?

La resposta és sí. Molt prop de la ciutat comtal pots gaudir de tres zones amb denominació d'origen, D.O. Penedès, D.O. Alta Alella i D.O. Pla de Bages, que ofereixen propostes heterogènies i de gran qualitat.

Què significa vinoteca?

Una vinoteca és un tipus de botiga que s'especialitza en la venda de vins d'alta qualitat i exclusius. Encara que també reben el mateix nom els armaris frigorífics per a conversar el vi a casa.

On fer un tast de vins a Catalunya?

Els cellers Vallformosa, Família Torres, Perelada, Alta Alella i Raimat són algunes de les nombroses opcions que aquesta comarca ofereix per a gaudir del vi.

Article redactat per l'equip de contingut de La Roca Village.

També et pot interessar...

  • Planifica la teva visita

    Des d’adreces i horaris a serveis per hostes, això és tot el que has de saber per passar un dia magnífic fora de casa. La teva propera aventura és més a prop del que penses...

    MÉS INFORMACIÓ
  • Descarrega't l'app

    Explora el mapa interactiu del Village i planifica la ruta per les boutiques amb la nostra app.

    Millora al teva visita