What's on

Magical Christmas Takeover met Daniel Ost

Een ode aan de traditie van de feestdagen, stap deze winter in ons magische 'kerstsprookje'. Gecreëerd door het wereldberoemde bloemenhuis Daniel Ost, lees je hier hoe het in België gevestigde team de kerstmagie tot leven bracht in Maasmechelen Village.

Het is de mooiste tijd van het jaar! Lichtjes fonkelen op de achtergrond terwijl geliefden samenkomen met geheven glazen en een goed humeur. De gedachten gaan uit naar het verblijden van degenen van wie we het meest houden en het versieren van het huis wordt een familieaangelegenheid.

Inspelend op de bekende feestelijke nostalgie hebben we deze winter samengewerkt met het internationaal gerenommeerde Belgische bloemenhuis Daniel Ost om de Village om te toveren in een fonkelend wonderland - een wonderland dat gezelligheid, feestvreugde en de immense liefde die wordt gevoeld tijdens de kerstperiode inluidt.

Met een schat aan sprankelende installaties, bloemdecoraties en een tien meter hoge dennenboom als pièce de resistance heeft het team van Daniel Ost een magische kerst gecreëerd in Maasmechelen Village waar iedereen van kan genieten.

Ontdek wat er te doen is

Geniet samen met ons van feestelijke muziek, spetterende verlichtingen en ontmoet prachtige personages die het hele gezin in verrukking zullen brengen.

Ontdek meer
01

Een internationaal bekend bloemenhuis

Toen Daniel en Marie-Anne Ost in 1978 hun bedrijf 'Floreal' oprichtten, had niemand durven hopen waar het bedrijf vandaag staat. Wat begon als een kleine, lokale bloemenwinkel in België is uitgegroeid tot een toonaangevend, wereldwijd gerenommeerd bloemenhuis met een eigen bloemenacademie.

Vandaag wordt het bedrijf geleid door zijn dochter Nele Ost en schoonzoon Yann Callaert, die de functies van creatief en zakelijk directeur op zich nemen. Samen met hun internationale team, waaronder hoveniers en doorgewinterde bloemisten die intern zijn opgeleid, creëren ze bloemeninstallaties op maat en tuin- en landschapsontwerpen van topniveau - inclusief de decoraties die je vandaag in de Village vindt.

02

Een ode aan traditie en gezelligheid

In huize Ost heeft de kerstperiode altijd in het teken gestaan van traditie en gezellig samenzijn met de familie. Als kind versierden dochter Nele en haar broer jaarlijks de altijd klassiek vormgegeven familieboom, versierd met ornamenten die ze in de loop der jaren verzamelden en koesterden.

Dit gevoel van nostalgie wordt dit jaar vertaald in de versieringen in Maasmechelen Village, met groen, rood en goud verspreid over het dorp, samen met natuurlijke materialen zoals bessen en takken van verschillende bloemen en struiken.

Natuurlijk is er een traditionele kerstboom van tien meter hoog en een klein bos vol met duizenden twinkelende bollen - de perfecte plek voor je volgende selfie.

Bij Concierge Services vind je onze alternatieve boom, versierd met niet-conventionele decoraties. En in The Apartment - de thuisbasis van onze privé shopping suites - vind je Japans geïnspireerde ontwerpen, die doen denken aan onze eerste samenwerking met Daniel Ost iets meer dan een jaar geleden, waar het team een serene Japans geïnspireerde oase creëerde in de tuinen van The Apartment.

03

Een duurzaam feest

Waar mogelijk werkt Daniel Ost met milieubewuste leveranciers die ervoor zorgen dat de bloemen, planten en bomen die in hun displays worden gebruikt op duurzame wijze worden verkregen.

Voor de versieringen van dit jaar heeft de kerstboomleverancier zich bijvoorbeeld verplicht om zijn 'voetafdruk' zoveel mogelijk te compenseren. Dit houdt onder andere in dat de bomen zelf inheems zijn in Denemarken en zo lokaal mogelijk worden ingekocht.

Bovendien wordt er voor elke boom die gekapt wordt, een nieuwe geplant om het groen in balans te houden.

04

Gedurfd Belgisch

De samenwerking met Daniel Ost maakt deel uit van Boldly Belgian, een campagne die Belgische creativiteit eert met gecureerde samenwerkingen die de eigenzinnigheid van de Belgische levensstijl, kunst, design en gastronomie vieren.

Tot nu toe heeft het initiatief spraakmakende campagnes opgeleverd zoals A Cartoon Village, een spannende samenwerking met de bekende Belgische cartoon- en striptekenaar Kim Duchateau, en recentelijk Love Imperfection, een gedurfde en krachtige overname van het dorp door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Delphine van Saksen-Coburg.

Als internationaal gerenommeerd bloemenhuis met jarenlange ervaring in het creëren van bloemstukken en botanische kunstprojecten over de hele wereld, is Daniel Ost de ultieme vertegenwoordiging van Belgische stijl en savoir-faire. We kunnen niet wachten om hun magie met jou te delen deze feestdagen.

Inspiratie